Dobrodosli, visitor! [ Registracija | Loginrss

Objavi Prodaju
  • Domen (170)
  • No categories
  • Sajt (309)
  • No categories

 

Sajt o Vrnjačkoj Banji

  • Listed: May 31, 2013 12:05 pm
  • Expires: This ad has expired

Vrnjačka Banja je renomirano turističko mesto sa tradicijom organizovanog turizma od 144 godina. Nalazi se u centralnom delu Srbije, 200 km južno od Beograda. Sa juga, istoka i zapada zaklonjena šumovitom planinom Goč, a sa severne strane široko otvorena prema dolini Zapadne Morave.
Vrnjačka Banja raspolaže sa sedam izvora mineralne vode koji blagotvorno deluju na organizam i pomažu pri lečenju mnogobrojnih oboljenja (dijabetesa, očnih bolesti , bolesti organa za varenje, degenerativnog reumatizma, ginekoloških oboljenj …). Na bazi istorije Vrnjačke Banje i na bazi pronađenog arheološkog materijala može se sa sigurnošću tvrditi da su vrnjačke mineralne vode korišćene još u antičkom periodu. Centar za lečenje i rehabilitaciju je bolnica Merkur .
Leta u V. Banji su umereno topla, a zime umereno hladne, tako da se može reći da u Vrnjačkoj banji vlada umereno- kontinentalna klima.
Pored rehabilitacije i lečenja, Vrnjačka Banja je pogodna za planinarenje, ribolov, skijanje i razne druge sportske aktivnosti. Sve je to moguće zbog njene lokacje. Reka Zapadna Morava je mesto na kome se održavaju razna ribolovna takmičenja. Planina Goč je prepuna lekovitim biljem, tako da se i obična šetnja može pretvoriti u sakupljanje lekovitih trava. Skijanje je moguće zimi, a leti su obala reke i obala veštačkog jezera na planini Goč pogodne za piknike u prirodi. Veštačko jezero nije otvoreno za kupanje ali ima prelepu okolinu koja se koristi za izlete.
Veliki broj atraktivnih lokacija u okolini Vrnjačke Banje pružaju mogucnost uživanja u lepoti brojnih manastira i starih crkava (Maglič, Ras, Brvenik, manastir Studenica, Žiča, Blagoveštenski manastir Gradac kraljice Jelene Anžujske , manastir Ljubostinja , Ðurdevi stupovi , Sopoćani, manastir Svete Petke) i tvrdjava, kulturno-istorijskih spomenika, planinskih izletišta, čudesnih reka, opojnih vinograda.
U blizini Vrnjačke Banje nalazi se Aleksandrovačka Župa, poznati vinogradarski kraj.
U samoj banji nalazi se veliki centralni grad park sa čuvenim Mostom ljubavi.
Tokom godine oržavaju se mnogobrojni koncetri, karneval, festivali i sportske manifestacije, tako da poseotici mogu uživati u obilju dešavanja i učiniti svoj boravak lepšim.

Pogledajte sajt: http://vrnjacka-banja.net

1707 total views, 2 so far today

  Print This Post Print This Post

Leave a Reply

Item Location

Za kontakt sa prodavcem popunite formu ispod.

Informacije o prodavcu

Na Prodaju